lördag 7 juni 2014

En intesiv dag på arbetet och Nationaldagens firande

I går var det en intensiv och rolig dag på jobbet. Med många resenärer och kunder från världens alla hörn. Det var en härlig stämning i butiken och vi i personalen skämtade med våra kunder, hade kul och sålde så det stod härliga till.

Efter jobbet firade jag traditionsenligt Nationaldagen i vår fina lilla kyrka som var fullsatt. Där var tal, körsång och Häverö spelmän. Sedan gemensam gång ner till gammelgården för halande av den svenska flaggan och därefter fika med hembakt i församlingshemmet. På väg ner till Gammelgården kom ambulanshelikoptern som landade tvärs över vägen. Då blev vi påminda om livets bräcklighet och hur vi ska vara rädda om livet och varandra.

I går fick jag sjunga de fina sommarpsalmerna, I denna ljuva sommartid och Den blomstertid nu kommer. Dessutom sjöng vi i kören Sommarpsalm. Ut i vår hage, och Så skimrande var aldrig havet. De psalmerna och visorna har så fina melodier och texter och betyder sommar, kärlek och tradition för mig. 
Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid. Kom med, kom med på vandringsfärd i vårens glada tid! Var dag är som en gyllne skål, till brädden fylld med vin. Så drick, min vän, drick sol och doft, ty dagen den är din. Långt bort från stadens gråa hus vi glatt vår kosa styr, och följer vägens vita band mot ljusa äventyr. Med öppna ögon låt oss se på livets rikedom som gror och sjuder överallt där våren går i blom!


 

 

VAR RÄDDA OM ER DÄR UTE.

1 kommentar:

Ann-Christine Eriksson sa...

Så vacker trädgård du har!
Kram